2022-11-27

Fatálna smrť

  Pred spaním často myslím na smrť. Viem, že nie som jediný. Nie som jediný kto uvažuje čo bude po tom, ako vypnú všetky naše telesné funkcie. 
 
Ľudia sa snažia chrániť pred zlým vplyvom strachu zo smrti. Hľadajú útechu v náboženstve, hľadajú útechu vo filmoch, kde často zobrazujú smrť ako niečo, čo je len oddelenie duše od tela.

Čo to je v skutočnosti? 

To asi nevie nikto. Dokonca ani budhistický mnich meditujúci a pôstujúci desiatky rokov. Hľadajúci odpovede na všetko a zároveň na nič. 

Ľudia sa ženú za informáciami, vedomosťami a múdrosťou. Má to vplyv na to čo bude po tom? Nedá sa naučiť všetko a každý aj tak zomrie hlúpy. Má to zmysel?

Budeme duša v nebi alebo uviaznutá na tomto svete bez telesnej schránky, ktorá si bude na všetko pamätať a bude si užívať pokoj a raj alebo mučenie v pekle. Čo však môže byť pre niekoho horšie ako utrpenie tu na zemi. Hlad, choroby... idú do raja alebo budú ďalej trpieť aj ich duše....

Možno sme len energia, ktorá je všade prítomná. Nachádzajúca sa vo všetkom. Len ucelená a po našej smrti opäť vypustená, ktorá bude hľadať ďalšiu príležitosť na spojenie.

Možnosí čo sa po smrti stane je miliarda. Smrť nie je zlá ani dobrá. Je neodvrátiteľná a fatálna. Tým, že nad ňou každý deň v zlom premýšľame a plačeme sa pripravujeme o ten krátky život čo tu máme. 

 

1 komentár:

Etanolový elixír so stresom a únavou